Van 18 t/m 20 maart vindt u tijdens Zorgtotaal en Zorg & ICT niet alleen het antwoord op deze vraag, u verrijkt tevens uw kennis, inzicht en netwerk waardoor u uw positie als zorgprofessional versterkt in een sector die – juist nu – in beweging is.

De zorgsector is aan grote veranderingen onderhevig. De uitvoering en gevolgen van de decentralisatie en de vragen die dit oproept alsook het beleid om mensen te stimuleren om langer zelfstandig te blijven wonen, doet de behoefte naar kennisdeling, nieuwe antwoorden en het uitwisselen van ervaringen sterk groeien. Zorgtotaal en Zorg & ICT bieden respectievelijk een compleet aanbod innovaties voor professionals op het gebied van intramurale- en thuiszorg en een kennisplatform voor mensgerichte zorg- en ICT-innovaties.

Focus op decentralisatie
Zo wordt bij Zorgtotaal nadrukkelijk de focus gelegd op de nieuwe WMO. De eerste ervaringen zullen met elkaar worden gedeeld en innovatieve oplossingen worden onder de loep gehouden, waarbij er uiteraard ruimte is voor zowel de best practices als de valkuilen. Alles om van elkaar te leren en uiteindelijk de zorg kwalitatief nog beter en efficiënter te maken. Hierbij wordt zeker ook het licht op de intramurale zorg geschenen en presenteren meer dan 200 exposanten hun noviteiten binnen diverse segmenten; variërend van hulpmiddelen, revalidatie, verpleging, patiënt comfort, voeding en hospitality tot bouw, huisvesting, kleding, facilities en services.
Jong talent, behoefte van bezoekers

Zorg & ICT vergroot het inzicht in de toekomst van de zorg door de blik op jong talent te verscherpen met een speciaal programma voor Young Professionals in de Zorgacademie. Ook de inspraak van bezoekers blijkt uiterst waardevol en komt tot uiting in het programma van deze Zorgacademie: de thematieken waarvan bezoekers hebben aangegeven die belangrijk te vinden, zijn hier onderwerp van gesprek.
Zorg Innovatie Start-up Award

Met de Zorg Innovatie Start-up Award die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, komen beide vakbeurzen samen om de ambities van jonge bedrijven in de zorg een extra platform te bieden. Een vakjury selecteert tien partijen die zich gedurende de beurs mogen presenteren aan alle bezoekers. Het beste idee, project of prototype wordt beloond met de Zorg Innovatie Start-up Award 2015.

Duurzame toekomst
Met een breed en innovatief exposantenaanbod, een uitgebreid kennisprogramma, nieuwe en vertrouwde onderdelen en tal van inspirerende activiteiten op zowel operationeel als managementniveau, bieden beide vakbeurzen u alles wat u nodig heeft voor een standvastige en duurzame zorgverlening. Nu en in de toekomst.

Gratis toegangsbadge
Zorgtotaal en Zorg & ICT vinden gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Meld u nu aan voor een gratis toegangsbadge op www.zorgtotaal.nl of www.zorg-en-ict.nl. Met een toegangsbadge voor Zorgtotaal heeft u tevens toegang tot Zorg & ICT en vice versa.