“Blijf gezond” roept men veel sinds februari dit jaar, toen het coronavirus zijn intrede deed in Nederland. Maar voor sommigen is dit makkelijker gezegd dan gedaan…

Blijf in beweging!

Door corona zijn veel ouderen en kwetsbare mensen aan huis gekluisterd. Wat doe je als je de hele dag thuis bent? Beweeg je nog wel voldoende? ANBO geeft drie beweegtips waar je thuis zelf mee aan de slag kunt gaan. Blijf in beweging én blijf gezond.

Tip 1

Fitavie

De applicatie van Fitavie is speciaal voor ouderen die fit willen blijven en zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Met deze app krijg je een online coach die jou op een leuke manier helpt om dagelijks te bewegen. Kijk op anbo.nl/fitavie.

Tip 2

Stoel yoga

Om je tijdens de coronacrisis wat afleiding, beweging én ontspanning te bieden geeft yogalerares Monique dagelijks een stoel-yogales.

Kijk op anbo.nl/yoga en doe met haar mee.

Namasté!

Tip 3

Fitness work-outs

Fan van ‘Nederland in beweging’? Dan zijn de fitness en aerobic work-outs van sportinstructrice Lynn iets voor jou. Zij heeft work-out video’s opgenomen, zodat jij thuis je benen, billen, buik, arm-, rug- en borstspieren kunt trainen. Kijk deze 30 minuten work-outs op anbo.nl/fitness.

 

Veranderingen 2021

Hoe zal de gezondheids- en ouderenzorg eruit gaan zien? Welke impact heeft het coronavirus op mijn zorgverzekering en –premie? Moeilijke vragen waar nu nog geen antwoord op te geven is. Ondanks dat er nog weinig bekend is over de zorg zelf, is er gelukkig wél al meer bekend gemaakt over de veranderingen van de zorgverzekeringen in 2021. Zo stijgt ook komend jaar de zorgpremie. Al heeft dit niet zozeer te maken met de gevolgen van de coronacrisis, maar vooral met de (gestegen) zorgkosten en het verhogen van de inkomens van zorgpersoneel. Het verplicht eigen risico blijft, net als in 2020, 385,-. De eigen bijdrage voor medicijnen die zijn opgenomen in het GVS blijft 250,-.

Korting op uw zorgverzekering

Bij ANBO vinden ze dat je ook in 2021 moet kunnen besparen op jouw zorgpremie, daarom hebben zij met maar liefst 11 zorgverzekeraars afspraken

gemaakt over korting op de zorgverzekering. Als lid van ANBO en deelnemer aan het Zorgcollectief krijg je tot 5% korting* op de basisverzekering en tot wel 17,5% korting* op aanvullende (tandarts) verzekeringen. Daarnaast profiteer je van extra aandacht én zorgvoordelen. Hiermee heeft ANBO het grootste onafhankelijke zorgcollectief voor senioren in Nederland!

Wil jij ook besparen op jouw zorgpremie? Bereken dan jouw voordeel op anbo.nl/zorgvergelijker.

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van de juiste – bij jouw behoefte(n) én portemonnee passende – zorgverzekering voor 2021? Bel dan vrijblijvend met de Zorgadvieslijn op tel. 088 – 121 02 02.

*Let op: dit zijn de maximale kortingspercentages voor 2020.
De verzekeraars maken op 12 november aanstaande de premies
en kortingen voor 2021 bekend.