Ouder worden is prachtig maar het komt soms ook met ongemakken. Zeker in een tijd waarbij mensen steeds gezonder en fitter oud willen worden. Soms klopt het beeld wat in de spiegel wordt gezien niet meer met het innerlijke gevoel.

Er zijn veel technieken om het gelaat er jonger uit te laten zien en een techniek waar de afgelopen jaren geen taboe meer op zit is de facelift.

De in Amerika veelgebruikte ‘deep-plane hals-facelift’ techniek wordt in Nederland nog nauwelijks toegepast.
Een deep-plane hals-facelift behandeling geeft een significant beter en langduriger resultaat dan elke andere facelift.

Bij deze techniek wordt niet de huid, maar de onderliggende weefsels gladgetrokken. Zodat de ‘fundering’ van de huid maximaal op spanning kan worden gezet en de huid vervolgens spanningsloos kan worden gehecht. Dit geeft uiteindelijk een natuurlijker resultaat en mooiere littekens.

Verder is de periode van ongemak en zwelling korter. In plaats van 3 tot 4 weken is de periode bij deze techniek maar 1 tot maximaal 2 weken.

Kennis van anatomie en ervaring is het meest belangrijke aspect van deze behandeling. De plastisch chirurg moet deze techniek goed beheersen om op de juiste manier het weefsel los te prepareren zonder hierbij de zenuwen te raken.

Een deep-plane hals-facelift is een operatie voor gevorderde chirurgen. Veel chirurgen beginnen met een MACS-lift, omdat dit een eenvoudige techniek is. Het nadeel is dat het effect minder langdurig is omdat de chirurg weinig controle heeft over de mate waarin het peesblad (SMAS) van het gezicht geneest. Met de juiste kennis en ervaring is een deep-plane hals-facelift een hele veilige en voorspelbare ingreep. Bij deze techniek kan de chirurg veel beter bepalen waar hij/zij wilt dat het peesblad vast gaat groeien, waardoor het resultaat veel langer aanhoudt.

deep plane voor en na telegraaf

De afgelopen jaren zijn onze plastisch chirurgen meerdere keren afgereisd naar Miami om zich te bekwamen in de nieuwste technieken van de deep-plane hals-facelift.

Bij Blooming Plastische Chirurgie hebben de plastisch chirurgen alleen in 2018 al 150 keer een deep-plane hals-facelift uitgevoerd.

Vondelweg 999
2026 BW Haarlem
Spaarne Gasthuis Noord 3e verd.
023-5444 974
info@bloomingpc.nl
www.bloomingpc.nl

 

Facebook: bloomingplastischechirurgie

twitter: bloomingpc

instagram: bloomingpc