Leefstijlgeneeskunde in opkomst

We laten onze auto’s elk jaar keuren, maar naar de huisarts gaan we pas als er klachten zijn. Met een jaarlijkse ‘health check’ kun je je gezondheid in de gaten houden, leefstijlgeneeskunde heet dat.

Het is inmiddels geen verrassing meer dat veel ziektes op lange termijn ontstaan door leefstijl: stress, voeding en beweging hebben een groot effect op ons lichaam. Er zijn voldoende serieuze indicaties en studies dat leefstijl behoorlijk kan bijdragen aan klachtenvermindering bij een breed pallet van aandoeningen. Holland Health Clinic in Amsterdam is gespecialiseerd in het kaart brengen van de huidige gezondheid én leefstijl door middel van preventief gezondheidsonderzoek.

Founder Marguerite van Randwijck: “Tegenwoordig weten we dat het heel zinvol is om ziekten te voorkomen in plaats van te verhelpen. Bij Holland Health Clinic geloven we in deze leefstijlgeneeskunde en kijken we naar motivatie, voeding, beweging, psyché en metingen zoals iemands labwaardes.

Hiervoor werken artsen samen met een psycholoog, voedingsdeskundige en een bewegingswetenschapper, want iemands voedingspatroon kan weer een psychische component hebben en de hoeveel aan beweging kan weer van invloed zijn op het mentale welzijn. Een multidisciplinaire aanpak dus.

Op die manier schetsen wij een totaalbeeld van iemands gezondheid en leefstijl die individueel past zodat hij of zij op tijd makkelijk actie kan ondernemen om gezondheidswinst te behalen.”

Van Randwijck is opgeleid als huisarts en heeft het altijd vreemd gevonden dat mensen pas naar de dokter gaan als er daadwerkelijk iets was: “Je auto breng je ook een keer in het jaar naar de garage voor een beurt, waarom doen mensen dat niet voor zichzelf?!

Wij kijken dan niet alleen naar de status, maar ook naar hoe je met de auto rijdt en waar in de leefstijl gezondheidswinst te behalen is.

Alleen al door te kijken naar de familiegeschiedenis kun je al zo veel informatie verkrijgen over iemands gezondheid.”

Van Randwijck vergelijkt de health check met een puzzel, waarbij Holland Health Clinic de verschillende stukjes neerlegt zodat het hele plaatje zichtbaar is.

Van Randwijck: “Wij bieden tot nu toe als enige in Nederland een health check met een holistische benadering aan: je wordt zowel fysiek als mentaal onderzocht. Inzicht in het functioneren van lichaam en geest geeft controle over je gezondheid en je energie. Immers, de beste benchmark van jouw gezondheid ben jezelf en op die manier kunnen we echt advies op maat geven.”

Meer informatie of een afspraak inplannen?

020 210 1230

www.hollandhealthclinic.com/afspraak-maken/