Preventief onderzoek biedt tijdig inzicht

Als je ouder wordt, nemen gezondheidsrisico’s toe. Ook al heb je geen lichamelijke klachten, toch kunnen sluipmoordenaars in je lichaam aanwezig zijn. Soms vergroten leefstijl en familiaire belasting de kans om gezondheidsproblemen te krijgen. In Nederland is medisch onderzoek alleen mogelijk als er een medische aantoonbare aanleiding is. Hiermee is Nederland het enige land ter wereld waar uitgebreid preventief medisch onderzoek niet mogelijk is. In het buurland Duitsland bestaat daarentegen veel ervaring op het gebied van vroegdiagnostiek.

Heft in eigen hand

Door een uitgebreid preventief medisch onderzoek neem je het heft in eigen handen. Door te weten wat er zich in je lichaam afspeelt, kan erger worden voorkomen. Door een (ernstige) aandoening eerder te ontdekken, is de kans op genezing groter.

Total bodyscan

Het in Nederland gevestigde Prescan begeleidt Nederlanders die in Duitse klinieken net over de grens met Nederland een Total Bodyscan willen ondergaan zónder doorverwijzing van een (huis)arts. Het bedrijf werkt met hooggekwalificeerde artsen en heeft naast klinieken in Nederland (gerichte screening) en Duitsland klinieken in Engeland, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Hier zijn specialistische afdelingen opgezet voor preventie en vroegdiagnostiek. “Steeds meer mensen komen bij ons. Niet omdat ze ziek zijn, maar juist om te weten hoe gezond ze zijn”, legt Dr. Med. Günter Klass, radioloog en Chefarts van Prescan uit. “In de meeste gevallen gaan onze gasten met een gerust gevoel weer naar huis. Maar wanneer een aandoening in een vroeg stadium wordt vastgesteld, is behandeling vaak nog goed mogelijk.”