Pijnlijke gewrichten komen erg vaak voor. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door ouderdom. Als u last heeft van pijnlijke gewrichten is het aan te raden om ervoor te zorgen dat uw gewrichten spoeler worden. Probeer uw gewrichten soepel te houden met deze tips.

Omega 3 visolie

Omega 3 visolie kan u goed helpen bij het soepel houden van uw gewrichten. Hierdoor zullen uw gewrichten minder pijnlijk aanvoelen als u bewegingen maakt. Daarnaast heeft omega 3 visolie nog meer voordelen. U concentratievermogen zal verbeteren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld het lezen in een boek langer volhouden. Omega 3 heeft daarnaast ook een ontstekingsremmende werking op het lichaam.

Regelmatig bewegen

Als u uw gewrichten soepel wilt houden, is het erg relevant om regelmatig te bewegen. Het is wel van belang om op te passen dat u hierin niet te ver gaat. Intensief bewegen is namelijk niet nodig. Een half uur per dag is al voldoende om uw gewrichten soepel te houden. Beweeg rustig en neem even pauze als het voor u teveel wordt.

Drink melk

Melk bevat vitamine D en calcium. Vitamine D en calcium zijn goed voor uw gewrichten. Hierdoor heeft u minder last van pijnlijke gewrichten. Het eten van groenten zoals broccoli heeft hetzelfde effect. Ook daardoor heeft u minder last van uw gewrichten.

Behandel pijn met ijs

Een fout die veel mensen maken, is dat ze gewrichtspijn proberen te verminderen met warmte. Warmte is zeker niet aan te raden. Door de warmte zult u alleen maar meer pijn ervaren, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is verstandig om hiervoor ijs te gebruiken. Stop wat ijs in een plastic zakje en doe hier een doek omheen. Het doek met het ijs erin kunt u tegen uw pijnlijke gewrichten houden. Dit zal tijdelijk de pijn aan uw gewrichten verminderen.