Een lichamelijke beperking vraagt om aanpassingen die het leven eenvoudiger maken. En die oplossingen worden steeds innovatiever.

App

Met de app Ongehinderd kunt u een persoonlijk profiel aanmaken; heeft u bijvoorbeeld een hulphond, een rolstoel of bent u slecht ter been? Op basis van deze informatie schat de app in hoe toegankelijk een bioscoop of restaurant voor u is. Gebruikers van de app kunnen ook zelf informatie toevoegen.

Bijzondere autolift

Dankzij het Apollo-systeem kunnen mensen met een rolstoel, met stoel en al, makkelijk auto in en uit. De lift bevindt zich in de auto zelf en kent een tilsysteem dat tot 300 kilo kan tillen. Een extra (auto)stoel is overbodig: de autostoel is tevens rolstoel. Wielen vastklikken en je kunt rijden. De lift is gekoppeld aan de stoel die in of uit de auto getild kan worden. Apollo is ook geschikt voor busjes: oprijplanken zijn niet meer nodig. Zo blijft er achterin genoeg laad- en passagiersruimte over.

Steppen

Langzaamaan zie je ze steeds vaker terug in het straatbeeld: elektrische steps. In navolging van de beter bekende Segway komen er steeds meer van deze zogeheten e-steps op de markt. De CityStep heeft een zadel en dat maakt het model net wat beter geschikt voor ouderen en (andere) mindervaliden. De step kan zo’n 25 kilometer per uur.