Jaarlijks krijgen duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Slecht zien heeft ingrijpende gevolgen voor werken en reizen, het gezin en het huishouden. Maar ook voor het lezen van de krant, TV kijken en andere hobby’s.

Verschillende vormen van slechtziendheid

Slechtziendheid openbaart zich in veel verschillende vormen. Glaucoom kan leiden tot kokervisus. Bij macula degeneratie neemt de gezichtsscherpte juist af in het middelste gedeelte van het zicht. En bij slecht zien door diabetes ziet men vaak vlekken.

“Had ik maar eerder van Visio geweten”

Als u vandaag zou weten wat u straks weet, dan had u gisteren al willen beginnen bij Visio. Hoe wij dat weten? Van onze cliënten:
“Het heeft wel even geduurd voordat ik de klap te boven was. Nooit meer volledig kunnen zien, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Je MOET nu gewoon anders leven. Ik moet overal m’n weg opnieuw in vinden. Ik heb bij veel dingen hulp nodig, en om hulp vragen is niet makkelijk…Het voelt echt alsof ik weer opnieuw moet leren leven. Visio helpt me daar bij. Eindelijk is er iemand die me begrijpt. Die echt weet hoe het is…”

Ontdek de mogelijkheden

De professionals van Visio ondersteunen u graag bij de praktische gevolgen van verminderd zicht. Op alle levensterreinen, waaronder werken, wonen, reizen, onderwijs, zijn er trainingen en revalidatie-mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. U zult ontdekken dat u veel dingen die u graag doet, kunt blijven doen!

Begin vandaag met morgen

De oogarts behandelt uw glaucoom of macula degeneratie. Visio helpt u bij de onzekerheid, verdriet en de impact op uw leven, die slechtziendheid veroorzaakt.

Vragen? Bel met Visio 088 585 85 85. Of lees meer op www.visio.org/problemen-met-zien