Uit onderzoek van Oral-B is gebleken dat Nederlands in de afgelopen 10 jaar steeds bewuster met hun mondhygiëne bezig zijn. 33% van de Nederlanders heeft aangegeven dat ze in de afgelopen tien jaar meer aandacht voor de hygiëne van hun mond hebben. ongeveer 25% geeft daarbij aan dat ze hun mondgezondheid hebben verbeterd in de afgelopen 10 jaar. Slecht 20% geeft aan dat de hygiëne van hun mond in de afgelopen 10 jaar achteruit gegaan is. Hieronder wat tips die kunnen bijdragen aan een betere mondhygiëne.

Tips

  • Poets minimaal 2 minuten, en het liefst 2 keer per dag, vaak wordt het belang van goed poetsen onderschat door mensen. Het is daarom belangrijk dat je goed de tijd neemt om te poetsen, vaak poetsen mensen te snel, te weinig of ze poetsen niet goed. Houd je daarom aan de vuistregel om minimaal 2 minuten te poetsen hierin heb je genoeg tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken.
  • Zorg er tijdens het poetsen voor dat je de tong ook goed meeneemt. Wanneer de tanden gepoetst zijn is het ideale moment om ook de tong eventjes te reinigen zodat ook de overgebleven bacteriën weggehaald worden. Dit kan een slechte adem tegengaan.
  • Gebruik een elektrische tandenborstel. Gebleken is dat wanneer je elektrisch poetst je meer bacteriën kunt verwijderen dan wanneer je handmatig poetst. Door op de juiste manier je tanden te poetsen zorg je ervoor dat er meer tandplak verdwijnt, en de kans op tandvleesontsteking afneemt. Als jij er niet zeker van bent of jij op de juiste manier poets raadpleeg de site van tandartspraktijk van Schiedam voor meer informatie.
  • Zorg ervoor dat je tandpasta gebruikt met fluoride erin. Door tandpasta met fluoride te gebruiken maak je de kiezen en tanden minder kwetsbaar voor zuuraanvallen en bacteriën. Probeer na afloop van het poetsen zo min mogelijk water te gebruiken zodat de fluoride de kans krijgt om aan te hechten.