Wil jij het liefst ook zoveel mogelijk zelf blijven doen? Hecht je veel waarde aan je zelfstandigheid en wil je het liefst zo lang mogelijk mobiel blijven? Dan zijn er in inmiddels tal van opties die jouw leven makkelijker maken. We zetten ze voor je op een rijtje.

Telefoon

In deze tijd wil je natuurlijk eenvoudig in contact blijven met je familie en vrienden. Nu we op afstand moeten blijven, is het toch fijn om elkaar te kunnen zien en horen via (beeld) bellen. Kan je huidige telefoon dat niet of kom je maar geen wijs uit je smartphone, kijk dan eens naar een seniorentelefoon. Die vallen op dankzij hun eenvoudige bedieningsmogelijkheden.

Tablet

Wist je dat er niet alleen mobieltjes voor senioren zijn, maar ook speciale tablets? De tablet valt op dankzij het eenvoudige besturingssysteem met grote iconen. Via Whatsapp kun je eenvoudig in contact blijven met familie en vrienden. Maar er zit ook een mogelijkheid op om via de SOS-knop meteen een mantelzorger te waarschuwen als er iets aan de hand is. Verder is-ie voorzien van alle mogelijkheden die een tablet doorgaans heeft. Denk aan internetten, mailen, maar ook fotograferen en spelletjes spelen. Dankzij de fijne vormgeving is zelfs een digibeet zo ‘live’ met deze tablet. En dat is in deze tijd wel zo fijn!

Afstandsbediening

Waar dienen al die knopjes op een afstandsbediening toch voor… Die vraagt stelt iedereen zichzelf waarschijnlijk als-ie een nieuwe tv heeft. Maar als je het niet meer zo goed ziet of je vingers hebben moeite met die kleine knopjes, dan is een senioren- afstandsbediening een mooi alternatief. Met de eenvoudige variant kun je zowel omhoog en omlaag qua zenders en volume. Je hebt ook iets uitgebreidere varianten, waarmee je zelf het nummer van de zender kunt intoetsen via de cijfers.

Leesloep

Betekent het lezen van de krant of een goed boek voor jou echt een fijn rust- en genietmoment? Blijven de lettertjes met een (lees)bril toch aan de kleine kant, dan kun je kiezen voor een leesloep, al dan niet uitgevoerd met lamp voor extra goed zicht. Ga je voor een exemplaar dat je op de tekst legt of kies je voor een uitvoering met standaard, zodat je eenvoudig kunt bladeren?

Deurbel

Wat dacht je van een deurbel met camera en intercom? Op die manier zie je altijd wie er aan de voordeur staat. Dat zorgt voor een extra gevoel van veiligheid. Daarnaast kun je – als je niet meer zo snel ter been bent – de meldingen ook op je mobiel krijgen en aangeven dat je er aankomt.

Stofzuiger

Kost stofzuigen steeds meer energie? Wat dacht je van een robotstofzuiger. In eerste instantie kost het installeren even wat tijd, maar daarna doet de stofzuiger het werk wanneer jij dat wil. Je hoeft er niet eens last van te hebben, want als je voor een stil exemplaar kiest, kun je ‘m gewoon ’s nachts laten rijden. Wordt het werk gedaan, terwijl jij slaapt. Informeer bij de elektro­s­peciaalzaak of zij kunnen helpen bij het instellen. Of vraag een handig familielid of bekende.

Keukenhulp

Wist je dat er echt tal van hulpmiddelen zijn die het werk in de keuken makkelijker maken? Van een automatische potopener tot een multifunctioneel keukenwerkblad, waarop je de producten die je wilt snijden eenvoudig vastzet om vervolgens te snijden of raspen. Maar je hebt ook ergonomische messen en zelfs een kaasschaaf tot aan appelschillers die je met een zuignap op het keukenblad bevestigd.

Fietsen op vierwieler

Fietsen wordt soms wat lastiger als de jaren beginnen mee te tellen. Een elektrische fiets wordt dan vaak als eerste optie genoemd om langer mobiel te blijven. Dankzij de trapondersteuning kun je net wat verder rijden en haal je hogere snelheden. Maar daar schuilt ook het gevaar in. Zie je een paaltje of stoeprand over het hoofd, dan val je harder, waarbij de verwondingen zeer ernstig kunnen zijn. Gelukkig is er wel een oplossing voor de fietsliefhebbers: de vierwieler. Bij zo’n robuuste fiets – in solo of duo-formaat – hoef je je geen zorgen meer te maken over je balans.

4Wielers zijn de meest veilige, comfortabele en stabiele fietsen die er zijn. Maak je je bij een ‘gewone’ fiets druk over het op- en afstappen. Bij een vierwieler is dat niet nodig; die zijn zo robuust dat je gewoon kunt gaan zitten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Als je comfortabel zit en klaar bent voor vertrek, dan druk je op een knopje, waardoor de 4Wieler in beging komt. De fiets gaat rollen en jij trapt mee. Iedere 4Wieler is tevens te voorzien van een krachtige middenmotor en een forse accu zodat je niet alleen eenvoudig naar de supermarkt rijdt, maar bij goed weer ook echt een toertje kunt fietsen. Sturen gaat eenvoudig, dus je bent er zo op vertrokken.

Dankzij de dubbel geveerde
voorwielophanging van de
4Wieler-fietsen, merk je daarnaast ook minder van kuilen of hobbels. Dat maakt deze fiets niet alleen veilig, maar ook nog eens comfortabel. Waarbij je kunt kiezen voor extra comfort uit diverse soorten zadels, maar ook uit luxe zittingen met rugleuning en armsteunen. En kijk ook eens naar de mogelijkheden van een duo-vierwieler, waardoor zelfs je partner – of iemand anders – mee kan rijden.

Ook hier zijn volop opties voor.

Op 4wieler.nl ontdek je meer over de mogelijkheden.

Aankleedhulp

Zijn jouw armen – voor jouw gevoel – ook te kort als je je wilt aankleden? Wist je dat er op dat vlak ook tal van hulpmiddelen verkrijgbaar zijn. Van een aankleedstok, die helpt om makkelijker een jasje of blouse aan te doen. Je hebt zelfs een schoenlepel en aankleedstok in-een, zodat ook je schoenen makkelijker aangaan. Problemen met sokken of panty’s Ook daar heb je handige rekjes voor, waarmee je eenvoudig in je panty, steunkous of sok stapt.

Bedbeugel

Gaat opstaan uit bed niet meer zo makkelijk, kies dan voor een bedbeugel. Die schuif je eenvoudig onder je matras aan de kant waar je slaapt, waarna je er jezelf ochtends aan omhoog kunt trekken. Hij geeft ondersteuning bij het gaan zitten en opstaan.

Douchekruk

Maak jij je zorgen dat je uitglijdt in de douche of kost het staan te veel energie, kijk dan eens naar een douchekrukje- of stoel. Op die manier kun je blijven genieten van een heerlijke douche, maar kun je even gaan zitten als het iets te zwaar wordt. Combineer het met een anti­slipmat en je hoeft je over uitglijden ook geen zorgen te maken.

Grasmaaier

Staat het werk in de tuin je steeds meer tegen. Is grasmaaien een te zware klus geworden? In dezelfde categorie als de robotstofzuiger komen we ook de robotgrasmaaier tegen. Je kunt deze aanschaffen bij een hovenier, die de installatie voor je regelt. Vervolgens doet de robot het werk. Je hoeft zelfs niet meer te sjouwen met zware gft-containers. Het fijn gemaaide gras valt namelijk op de grond en dient daarmee weer als voedingsstof voor de bodem.


Tip:

Wist je dat er zowel vanuit de gemeente als de zorgverzekering mogelijkheden zijn qua vergoeding van aanpassingen in huis of hulpmiddelen. Het Wmo-loket of het sociaal wijkteam van jouw gemeente kan daar meer over vertellen. Je moet dan denken aan vergoedingen voor aanpassingen als een traplift of verhoogd toilet. Sommige zorgverzekeraars vergoeden hulpmiddelen of aanpassingen, bijvoorbeeld om lichten, ramen en deuren eenvoudiger te bedienen. Maar je kunt ook denken aan een lichtflitsbel om je te waarschuwen en je de bel niet meer kunt horen.


HyperFocal: 0

Sensowash starck f douche wc

Iconisch design – maximaal comfort

Duravit en Philippe Starck presenteren een nieuwe douche/wc-generatie in twee versies: SensoWash® Starck f Plus en SensoWash® Starck f Lite. Comfortabel te bedienen met afstandsbediening, vrij configureerbaar via een app. In een puristisch design en met maximaal douche/wc-comfort. Alle componenten zijn technologisch verder ontwikkeld. De volledige techniek zit nu verwerkt in het keramiek van het wandcloset. Technische finesses zoals bijvoorbeeld de sensor voor het automatisch openen van de deksel of de herkenning van de gebruiker in de zitting tot de meest verschillende instelmogelijkheden, biedt deze douche toilet een optimaal comfort.

Voor meer informatie gaat u naar www.duravit.nl of bel naar 073 – 613 19 70.