“Dronningens Ferieby overtrof mijn verwachtingen”

Met z’n tweetjes een week lang erop uit. Samen genieten van strand, rust, natuur en leuke uitstapjes. Wie droomt daar nou niet van? Voor mensen met een beperking is zo’n zorgeloos vakantieadresje niet altijd even vanzelfsprekend. Want hoe vind je een vakantiehuis dat alles heeft wat jij nodig hebt? Sinds hun vakantie in het Deense vakantiepark Dronningens Ferieby weten Ramon en Kelly Thijssen dat zulke vakantiehuizen absoluut bestaan.

“Ik had nooit verwacht dat het zo geweldig ingericht zou zijn”, blikt Ramon enthousiast terug naar zijn verblijf bij vakantiepark Dronningens Ferieby. Voor het eerst in acht jaar tijd liet hij zijn drukke gezinsleven in het Limburgse Tegelen even voor wat het was en nam hij zijn vrouw Kelly mee op een romantisch weekje weg in Denemarken. Als MS-patiënt kiest Ramon zijn vakantieadresjes graag zorgvuldig uit. Want, zo legt hij uit, “met een fysieke beperking is het extra belangrijk om de faciliteiten op een vakantiepark van tevoren goed te checken.”

 

Vakantiepark Dronningens Ferieby bleek een schot in de roos. ‘‘Het overtrof mijn verwachtingen” vertelt Ramon, “De huisjes waren ruim en superrolstoelvriendelijk. De WC, de wastafels, het aanrecht: je kon het allemaal bedienen en in hoogte verstellen.” Ook de in hoogte verstelbare bedden waren een succes. “Harstikke comfortabel!” oordeelt Ramon beslist.

Koninklijk vakantie vieren

Ramon’s ervaring is precies waar de Deense MS-vereniging op hoopte toen ze het idee voor Dronnigens Ferieby op tafel legde. De droom: een comfortabel vakantiepark op een toplocatie. Speciaal voor vakantiegangers met behoefte aan ruimte, flexibiliteit en extra hulpmiddelen. Want zorgeloos vakantie vieren moest toch gewoon voor iedereen mogelijk zijn? In 1990 was het zover. De Deense Koningin Margrethe woonde de feestelijke opening van Dronningens Ferieby (letterlijk: ‘het vakantiepark van de koningin’) bij. Nog altijd komt ze af en toe langs om te kijken hoe het gaat met ‘haar’ vakantiepark.

Ieder huisje op het vakantiepark is bovendien grondig geïnspecteerd door 10 verschillende testgroepen met ieder hun eigen wensen en behoeftes. Zo komt het dat Dronningens Ferieby niet alleen 100% rolstoelvriendelijk is, maar dat je er ook op de juiste plek bent als je slechtziend, slecht ter been of meervoudig gehandicapt bent. Zelfs een allergievrij vakantiehuis behoort tot de mogelijkheden.

“Met je rolstoel helemaal tot aan de waterlijn”

En de locatie? Ook daar is zorgvuldig over nagedacht. Vakantiepark Dronningens Ferieby ligt aan de rand van Grenå, een klein havenstadje in de regio Djursland, zo’n 830 kilometer vanaf Utrecht. Het bosrijke gebied in Oost-Jutland staat bekend om haar rustige en kindvriendelijke zandstranden. “Het is absoluut een pluspunt dat het park midden in de natuur ligt,” beaamt Ramon. “Het park ligt gelijk achter de duinen en heeft een rolstoelvriendelijk pad tot aan het strand,” vertelt hij enthousiast. “Hierdoor kun je met je rolstoel letterlijk tot aan de waterlijn komen. Geweldig!”

“Denemarken heeft mijn hart gestolen”

Behalve van de directe omgeving, genoten Ramon en Kelly ook volop van de leuke uitstapjes in de omgeving van hun vakantiehuis. “Met een uurtje rijden zit je in Aarhus, daar hebben we een ontzettend leuke dag gehad.” blikt Ramon terug. Een andere aanrader is volgens hem het Kattegatcentret, een belevingscentrum aan de rand van Grenå. “Wat een mooi park. We hebben er royaal rondgestruind met z’n tweeën.” Over de vraag of hij en zijn vrouw nog eens teruggaan naar Dronningens Ferieby, hoeft Ramon dan ook niet lang na te denken. “Denemarken heeft mijn hart gestolen!” roept hij lachend uit.

 

Ook zorgeloos vakantie vieren?

Ook zorgeloos vakantie vieren bij vakantiepark Dronningens Ferieby in het Deense Grenå? Via Denemarken Vakantiespecialist Dansk.nl boek je jouw vakantie – op basis van eigen vervoer – gemakkelijk direct online. Dansk.nl werkt al jaren nauw samen met Dronningens Ferieby en zorgt er graag voor dat jouw vakantiehuis precies naar jouw persoonlijke behoeften is ingericht. Heb je bijvoorbeeld aanvullende hulpmiddelen zoals een scootmobiel, strandrolstoel of tillift nodig? Of wil je dat er thuishulp voor je klaarstaat bij aankomst? Het ervaren team van Dansk.nl gaat graag voor je aan de slag.

Meer informatie over Dronningens Ferieby vind je op www.dansk.nl/DF.

Tijdens je verblijf kun je altijd even binnenlopen bij de receptie van Dronningens Ferieby. Het personeel kan je alles vertellen over de toegankelijkheid van een van de vele attracties in de buurt. Bovendien kun je via hen voordelig toegangskaartjes regelen voor nabijgelegen gezinsattracties als het pretpark Djurs Sommerland, het Ree Safaripark, het Kattegatcentret en het tropische regenwoud Randers Regnskov.